main imagesoup logo
     
 
month back

AVGUST 07

month forth
N P T S Č P S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
/ / / / / / /


Prostori UŠZP
se nahajajo na:
Čevljarski ulici 27

T: +386 5 662 62 23
M: +386 31 452 000

E: info@uszp.si

bottom

NOVICE:

Z borbeno igro nove točke osvojili PEF, FPP1 in FPP2

25.11.2014

 V ponedeljek, 24. Novembra 2014 je v telovadnici Srednje tehnične šole Koper potekal 3. krog Univerzitetne futsal lige. Zmage so se razveselile ekipe PEF-a, FPP-ja 1 in FPP-ja 2.

TUR : PEF (1:4)

 Prva tekma se je začela precej borbeno. Ekipa PEF-a je dobila novo okrepitev iz Erazmusovih študentov. Nov član ekipe PEF je slavni Carlos Oliveros. Prva dva zadetka je v 2. in 6. minuti tekme zadel Jakob Ercegovič in sicer za vodstvo PEF-a 0:2. Nogometaši PEF-a so bili precej razigrani in pripravljeni na tekmo. Prav tako je v vratih PEF-a blestel Marko Curk, ki je ubranil kar nekaj nasprotnikovih strelov. V 18. minuti so Turisti po izredno lepo odigrani akciji, po 3 podajah premagali obrambo in vratarja PEF-a ter zabili svoj 1. gol za rezultat 1:2. Za zadetek je bil zaslužen Patrik Zoretič. Drugi polčas se je začel precej napeto in na nož. Obe ekipi sta spodbujali svoje soigralce  in igrali na gol. Deset  minut 2. polčasa je preteklo predvsem v znamenju prekinitev zaradi prekrškov in izvrstnih obramb obeh vratarjev. V 33. minuti so današnjo premoč ponovno potrdili Pefovci z golom za rezultat 1:3. Tudi za ta gol je bil zaslužen Jakob Ercegovič. V 35. minuti so Turisti odigrali odlično akcijo proti golu in z glavo je po podaji poskušal Zoretič, a žal neuspešno. Turisti so v 36. minuti vratarja poslali iz vrat in tako napadli z igralcem več. Prazna vrata so seveda razigrani PEF-ovci izkoristili in v 37. minuti je Žan Modrijan po ukradeni žogi iz svoje polovice poslal žogo v prazen gol Turistice in njihovo prednost povečal na 1:4. Deset sekund pred koncem tekme so Turisti ponovno poskušali s čistim strelom na gol, vendar je Marko Curk tudi tokrat uspešno ubranil strel. Tako se je tekma po zelo napeti in borbeni igri končala z zmago PEF-a in rezultatom 1:4.

 

FPP 1 : FENIKS (5:3)

Tudi druga tekma večera se je začela zelo borbeno. Obe ekipi sta imeli številčno klop in na ta način so igralci imeli možnost počitka in večjih menjav. Tokrat je sodnik razdelil kar nekaj rumenih kartonov in kar se redko zgodi, tudi enega rdečega. V 7. minuti je prvi rumeni karton dobil igralec Feniksa in tako je žoga pripadla FPP-ju 1. Igralci obeh ekip so igrali precej grobo igro, saj so si močno želeli zadetka. Na obeh straneh je bilo precej napetosti, saj so se prekrški vrstili kot po tekočem traku. Prav tako je v 10. minuti sodnik ponovno dvignil rumeni karton za igralca iz ekipe Feniksa, Anžeta Ostanka. v 12. minuti je po sodnikovem pisku Jan Juvančič po prostem strelu imel možnost za 1. zadetek na tekmi, vendar se je v vratih odlično izkazal Uroš Žišt. V 15. minuti je FPP1 po strelu Feniksa rešila vratnica in rezultat je tako ostal 0:0. v 17. minuti se je ekipi Feniksa nasmehnila športna sreča, saj je po zadetku rezultat na semaforju pokazal 0:1. Minuto pred koncem 1. polčasa je Jan Juvančič iz ekipe FPP1 zatresel nasprotnikovo mrežo in tako so fantje na odmor odšli z izenačenjem 1:1, podžgani za novo 20- minutno borbo za zmago. Igra obeh ekip je bila požrtvovalna in borbena. Ko se je že zdelo, da ekipo Feniksa pesti utrujenost je žoga v 23. minuti končala za hrbtom vratarja FPP1 in rezultat je bil 1:2 za Feniks. 26. minuta je pomenila prosti strel za FPP1 in Juvančič je zadel za izenačenje 2:2. Zaradi krepkega odgovarjanja sodniku je sledil rdeči karton za vratarja Feniksa. Gol je pozitivno vplival na igralca  FPP1 Zelinčeviča, saj je v naslednji minuti kar dvakrat poslal žogo za hrbet vratarja Feniksa. Tako je bil rezultat 4:2 za FPP1. Napetost se je začela še bolj stopnjevati in v 29. minuti je sodnik ponovno dvignil rumeni karton - tokrat za vratarja ekipe FPP1, Denisa Posavca. V vsem hrupu, ki je zapolnil dvorano in strelih na gol v naslednjih minutah se je nekajkrat odlično izkazal vratar FPP1 in na ta način ohranil rezultat pri 4:2. Tudi vratar Feniksa se je nekajkrat odlično izkazal in ubranil čiste strele nasprotnika. V 34. minuti so nogometaši znižali prednost FPP1, saj je žoga po strelu Feniksa končala v golu. 3 minute pred koncem tekme so FPP1 po prekršku ponovno dobili priložnost za prosti strel. Juvančiča je tokrat z dobro obrambo premagal Žišt. Le ta pa je v zadnji minuti tekme neodgovorno zapustil svoja vrata in iz polovice igrišča so FPP- jevci 1 žogo ponovno poslali v gol in tako postavili končni rezultat 5:3.

 

FPP 2 : FVZ (5:3)

 Zadnja tekma se je začela bolj umirjeno. Na tribunah se je zbralo precej navijačev, ki so prišli spodbujat fante FVZ-ja. V 1. minuti je ekipa FVZ-ja uspela zatresti nasprotnikovo mrežo in tako je povedla z rezultatom 0:1. Iz minute v minuto pa je igra postajala vse bolj napeta in požrtvovalna. V 13. minuti je bil ekipi FPP2 prisojen prosti strel, ki pa fantom žal ni prinesel zadetka, saj smo videli vratnico. FVZ-jevci so v 15. minuti z uigrano igro prišli do svojega drugega zadetka (0:2). Po prostem strelu FVZ-ja v 24. minuti smo videli lep gol. Sledila pa sta še dva prosta strela za FPP2, ki pa sta bila neuspešna. V 27. minuti je igralec FPP2,  Tomaž Perič z odlično športno predstavo preigral vse igralce in močno zatresel nasprotnikovo mrežo za rezultat 1:3. V 31. minuti tekme je FPP2 drugič spravil žogo v nasprotnikova vrata (2:3). Nato pa je zaradi štirih prekrškov FVZ-ja sledil prosti strel za FPP2, ki pa ga je vratar nasprotnikov suvereno ubranil. V 37. minuti je zopet sledil čisti prosti strel , brez obrambe  za FPP2, ki je igralce popeljal v vodstvo z rezultatom 4:3. V zadnjih minutah tekme je igra postala še bolj napeta in v 38. minuti je bil rezultat 5:3 za FPP2. FVZ-jevci so kar naenkrat ostali pri treh zadetkih, FPP2 pa je popolnoma nepričakovano prevzel vodstvo z dvema goloma prednosti. Na klopi FVZ-ja smo takoj opazili razočarane izraze na obrazih. Pohvaliti je potrebno vratarja ekipe FPP 2, saj se je izkazal in ubranil precej nasprotnikovih strelov. Tekma se je končala v prid FPP-ja, z rezultatom 5:3.


Današnje tekme so  bile zelo napete, fantje so igrali na vse ali nič. To lahko potrdi precejšnje število rumenih kartonov, rdeč karton in popolnoma nepričakovan preobrat. Lahko rečemo, da so fantje dokazali, da je težko soditi o zmagovalcu preden se tekma konča, saj so lahko ravno zadnje minute in sekunde odločilne.

Zapisali: Mojca Volavšek in Valentina Baznik


Nazaj na arhiv novic
top

U:
P:

bottom
top
bottom
apz primss uszp

UŠZP, Gortanov trg 15, 6000 Koper | Prostori UŠZP se nahajajo na Čevljarski ulici 27, 6000 Koper | T: +386 5 662 62 20, M: +386 31 452 000 | E: info@uszp.si

 
bottom
 
Spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov”. Zaradi zagotavljanja popolne uporabniške izkušnje jih omogočite. Sprejmi | Več o piškotkih