main imagesoup logo
     
 
month back

AVGUST 07

month forth
N P T S Č P S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
/ / / / / / /


Prostori UŠZP
se nahajajo na:
Čevljarski ulici 27

T: +386 5 662 62 23
M: +386 31 452 000

E: info@uszp.si

bottom

NOVICE:

Prvi krog UFL razkril pripravljenost ekip

07.11.2014

Zaradi velikega števila prijavljenih ekip, so v četrtek, 6. 11. 2014 na parket Srednje tehniške šole v Kopru ponovno stopili igralci Univerzitetne futsal lige. Nove točne so osvojili igralci ekipe FM1, FM2 in Turistice.

 

FVZ : FM1 (2:4)

Prva tekma je potekala med ekipama FVZ in FM1. Tekma se je začela precej mirno. V tretji minuti so kljub lepi akciji igralci FM1 ostali brez zadetka, saj se je vratar FVZ-ja dvakrat odlično odrezal in ubranil strele nasprotnikov. TI streli so spodbudili obe ekipe in igra je tako postajala vedno bolj zanimiva. V peti minuti igre je Jan Šavs uspel zatresti mrežo nasprotnika in ekipo popeljal do gola prednosti. Z golom je soigralce spodbudil, da je igra v nadaljevanju tekla še hitreje. Po prejetju rumenega kartona igralca FVZ-ja Žana Roškariča, so v sedmi minuti igre igralci FM1 svojo prednost povečali na 0:2. Kljub povišanju prednosti se igralci FVZ-ja niso predali in so v štirinajsti minuti rezultat zmanjšali na gol razlike. V zadnji minuti prvega polčasa so FVZ-jevci izvajali prosti strel in rezultat izenačili na 2:2.

V drugem polčasu je za ponovno vodstvo FM1 zadel Jan Šavs. V začetku polčasa je bila posest žoge v večini pri igralcih FVZ-ja, saj so se streli na gol vratarja Tomaža Gombača vrstili en za drugim. Vratarja FM1 pa to ni motilo saj do konča tekme ni prejel več niti enega zadetka. Proti koncu tekme so se igralci FVZ-ja malce zaspali, kar je izkoristila nasprotna ekipa in tako v 38. minuti postavila končni rezultat igre 2:4.

FM2 : FHŠ (8:4)

Ob 21:00 so na parket stopili igralci FM2 in FHŠ-ja. Klop FHŠ-jevcev je bila tokrat prazna, saj je na tekmo prišlo samo pet igralcev. V drugi minuti igre je sredi gneče in zmede pred golom FHŠ-ja prišlo do prvega zadetka. V četrti minuti igre je igralcem FHŠ-ja z lepo akcijo uspelo izenačiti rezultat na 1:1. V nadaljevanju polčasa smo lahko videli še kar nekaj zadetkov. V 6. minuti so FM2 prednost povečali na 2:1. FHŠ-jevci so rezultat hitro izenačili in v 8. minuti zabili v gol nasprotnika. V isti minuti so igralci FM2 rezultat znova obrnili v svojo korist in povedli z golom prednosti. V 12. minuti je po uspešni akciji FM2 in golom Seita Demirija prednost FM2 znašala 4:2. S prostim strelom Mikaca so FHŠ-jevci rezultat zmanjšali na 4:3. FHŠ-jevci so bili kljub majhnemu številu igralcev dobro pripravljeni in so sledili tempu FM2. Z usklajeno in uigrano igro je FM2 uspelo mrežo nasprotnikov zatresti še dvakrat. Prvi polčas se je končal z rezultatom 6:4 v korist igralcem FM2.

V drugem polčasu so igralci FHŠ-ja izbrali drugo taktiko, saj so poostreno branili in sledili vsak svojemu nasprotniku. V 27. minuti tekme so se številčno močnejši študentje ponovno vpisali med strelce in rezultat je tako znašal 7:4. Lahko bi rekli, da se je pri tempu igre FM2 poznala podaljšana klop. Po nekaj neuspešnih akcijah FHŠ-ja, so nasprotniki njihovo mrežo zabili še enkrat in tako postavili končni rezultat tekme 8:4. To je bila za igralce ekipe FM2 druga zmaga v tednu dni. 

TUR : TUR VETERANI (5:4)

Pred pričetkom zadnje tekme smo nekaj besed spregovorili z igralcem TURISTICE veteranov, Matijo Kosmačem. Povedal nam je, da so v svoje vrste sprejeli novega člana »Violo« in sicer Vita Lužarja. Ostali člani ekipe pa so naši zvesti veterani, ki smo jih lahko spremljali že lansko leto. Kljub temu, da je večina igralcev nogomet zadnjič igralo na lanskoletni zadnji tekmi univerzitetne lige, so bili zelo samozavestni in prepričani, da bodo osvojili tri točke. Matija pa je nekaj besed namenim tudi svojemu kapetanu. Povedal nam je, da na prvi tekmi pogrešajo svojega kapetana, Domna Jagra in njegovo spodbujanje ter inspiracijo na tekmi.

Tako so kot zadnji na parket stopili igralci, ki prihajajo iz iste fakultete, Turistice. Svoje moči so tako med seboj pomerili mladi in nadobudni igralci, ki svojo pot na fakulteti komaj začenjajo in njihovi prijatelji, ki svojo pot na Turistici počasi zaključujejo in sami sebe štejejo med veterane. Igra se je začela zelo umirjeno in elegantno. V prvem polčasu smo lahko videli uigrano igro na obeh straneh. Več sreče so imeli mlajši igralci fakultete Turistica, saj jim je gol nasprotnika uspelo zatresti kar dvakrat. Prvi gol so zadeli v 6. minuti, drugega pa v 18. minuti igre.

V drugem polčasu so bili igralci TUR veterani že nekoliko utrujeni, saj je bila njihova klop danes prazna in so celotno tekmo odigrali v isti peterki. Igralci nasprotne ekipe so to izkoristili in v 23. minuti rezultat povečali na 3:0. Veterani se kljub temu niso predali in so v 28. minuti tekme zatresli prvi gol na tekmi (3:1). Z zadetkom Petra Flega v 30. minuti, je rezultata na semaforju znašal 3:2. Igralci TUR so hitro odgovorili in znova zatresli gol nasprotnika. Do konca tekme smo lahko videli še nekaj golov in tako je končni rezultat tekme znašal 5:4.

Zanima nas ali bi bil rezultat tekme takšen tudi, če bi veterani na tekmo pripeljali še kakšnega predstavnika svoje ekipe in svojega kapetana, motivatorja, Domna Jagra.

Zapisali: Mojca Volavšek in Janja Petan


Nazaj na arhiv novic
top

U:
P:

bottom
top
bottom
apz primss uszp

UŠZP, Gortanov trg 15, 6000 Koper | Prostori UŠZP se nahajajo na Čevljarski ulici 27, 6000 Koper | T: +386 5 662 62 20, M: +386 31 452 000 | E: info@uszp.si

 
bottom
 
Spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov”. Zaradi zagotavljanja popolne uporabniške izkušnje jih omogočite. Sprejmi | Več o piškotkih