main imagesoup logo
     
 
month back

JULIJ 07

month forth
N P T S Č P S
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
/ / / / / / /


Prostori UŠZP
se nahajajo na:
Čevljarski ulici 27

T: +386 5 662 62 23
M: +386 31 452 000

E: info@uszp.si

bottom

NOVICE:

Znani najboljši odbojkarji na mivki v letu 2014

30.07.2014

Ruben Alves, predsednik organizacijskega odbora, je na otvoritveni slovesnosti vsem udeležencem zaželel nepozabno izkušnjo, športno vzdušje, obilo zabave, druženje in spoznavanje športnikov iz vseh koncev sveta. Portugalska je država, ki ji organizacija tovrstnih dogodkov nikakor ni tuja in tudi tokrat so se odrezali odlično. Udeležence tekmovanja je najprej pričakal hotel Porto Palacio s petimi zvezdicami, simpatični in veseli prostovoljci, organizirani ogledi mesta, organizacija in tehnična izvedba tekmovanja sta bili brezhibni.

Image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V tekmovalnem delu se je pomerilo 32 moških in 26 ženskih ekip. Najboljši odbojkarji in odbojkarice prihajajo iz Nemčije, Brazilije, Združenih držav Amerike, Avstrije, Poljske, tudi domačini so imeli odlično pripravljene ekipe. Sodnike in tudi same igralce pa so najbolj presenetili predstavniki Omana in Izraela, ki so pokazali  borbeno igro, tehnično dovršenost in uigranost. Naši ekipi sta prvenstvo doživeli kot enkratno izkušnjo, izkusili igro na izredno visokem nivoju, dobili priložnost merjenja moči z najboljšimi v svoji konkurenci. Anže Bahč je po zaključku dejal:« ....po 3 zmagah in 3 porazih sva končala tekmovanje, Brazilca (ekipa, ki je naš par izločila iz nadaljnjega tekmovanja) sta bila premočna z 2:0, odlična organizacija, vrhunske ekipe, najboljša družba. Hvala Porto za prijetno izkušnjo.” Tadej Boženk in Anže Bahč sta tudi v Portu osvojila srca navijačev in fotografov, v dnevnih tiskanih novičkah so opozarjali na njuno igro in tudi pari, ki so s seboj na igrišče »prinesli« presežek centimetrov, jima niso bili kos. Par Boženk/Bahč je tekmovanje končal na odličnem 17. mestu. 

 


Image

 

 

Nika Morgan in Špela Ulčar, bodoči zdravnici, sta na igrišču, tako kot fanta, dali vse od sebe. Po uvodni tekmi z Latvijkama in nesrečnemu porazu (2:1) sta pozabili na tremo in uživali v nadaljevanju tekmovanja. Sicer so nasprotnice bile premočne in našima predstavnicama ni uspelo zabeležiti zmage a kljub temi iz Porta odhajata z nepozabno izkušnjo in končnim 25. mestom. Uresničila se jima je tudi želja, saj sta se pomerili proti eni od brazilskih ekipi, ki veljajo za najboljše na svetu.

 

Zmagovalca prvenstva, ki sta v  finalu brez težav ugnala poljski dvojec(Rudol, M./Kosiak, M.) prihajata iz Nemčije(Holler, T. / Schroder, J.), Do tretjega mesta pa sta se po odličnih predstavah priborila Avstrijca(Dressler, C./Kunert, T.). V ženski konkurenci je bilo kar nekaj favoritinj za zmago, ekipe so bile zelo izenačene a je prvo mesto na koncu pripadlo Američankam(Tiegs, B./Pardon, J.), ki sta v dveh nizih pokazali najboljšo predstavo proti favoriziranim Nemkam(Behren, S./Seyfferth, S.) Tekma za tretje mesto ni postregla s presenečenjem, saj so Španke (Soria, P./Lobato, A.) pričakovano slavile proti Norvežankam.

 

Podrobnosti o tekmovanju najdete na uradni spletni strani: http://www.wucbeachvolley2014.com/index.php

 

Naslednje svetovno univerzitetno prvenstvo v odbojki na mivki se bo izvedlo čez dve leti v Estonskem Parnu.

Našim predstavnikom v Portu čestitamo za dosežen rezultat. 

 Image

 

Končni rezultati Svetovnega univerzitetnega prvenstva v odbojki na mivki 2014:

MOŠKI

Mesto

Tekmovalci

Država

1.

Holler T./Schröder J.

Nemčija

2.

Kosiak M./Rudol M.

Poljska

3.

Dressler C./Kunert T.

Avstrija

4.

Bastos F./Lazzari D.

Brazilija

17.

Boženko T./Bahč A.

Slovenija

 

ŽENSKE

Mesto

Tekmovalke

Država

1.

Tiegs B./Pardon J.

ZDA

2.

Behrens K./Seyfferth S.

Nemčija

3.

Soria P./Lobato Á.

Španija

4.

Solvoll V./Lunde I.

Norveška

25.

Morgan N./Ulčar Š.

Slovenija


Nazaj na arhiv novic
top

U:
P:

bottom
top
bottom
apz primss uszp

UŠZP, Gortanov trg 15, 6000 Koper | Prostori UŠZP se nahajajo na Čevljarski ulici 27, 6000 Koper | T: +386 5 662 62 20, M: +386 31 452 000 | E: info@uszp.si

 
bottom
 
Spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov”. Zaradi zagotavljanja popolne uporabniške izkušnje jih omogočite. Sprejmi | Več o piškotkih