main imagesoup logo
     
 
month back

AVGUST 07

month forth
N P T S Č P S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
/ / / / / / /


Prostori UŠZP
se nahajajo na:
Čevljarski ulici 27

T: +386 5 662 62 23
M: +386 31 452 000

E: info@uszp.si

bottom

NOVICE:

Vabljeni na Soča outdoor festival

03.09.2013

Na Soča Outdoor Festivalu bodo teki pomembnejše vsebine. Med teki bodoi tekmovalci spoznali vse lepote Tolminske kotline – od Tolminskega gradu in korit, do sotočja rek Soče in Tolminke. Organizatorji festivala ponujajo dve različici teka: zahtevnejšo 15 km in rekreativno 12,5 km. Študentom organizator ponuja 20% popust ob prijavi.
 
Soča Trail Run

To bo prav gotovo tek za vse, ki uživajo v naravi, saj bo skoraj v celoti potekal po kolovozih, ki povezujejo vse najlepše točke Tolminske kotline. Začel se bo na glavnem prizorišču festivala (pri vstopu v Tolmin iz smeri Nove Gorice) in nadaljeval proti Kampu Gabrje, kjer pot strmo zavije proti Tolminskemu gradu, na katerega se bodo tekači morali povzpeti. Iz vrha gradu pot vodi do vasi Zatolmin in nato do Tolminskih korit.
 
 
Tam se bo pot spustila do sotočja reke Tolminke in Zadlaščice in se nato zopet vzpne do vasi Žabče. Od tam bo pot vodila do podhoda pod glavno cesto Tolmin - Most na Soči. Naslednja pomembna postojanka je sotočje reke Tolminke in Soče, od koder je ozka pot speljana ob Soči in vodi do glavnega prizorišča, kjer se tek zaključi.

Celotna pot je dolga 15 km, tekači pa na poti premagajo 400 višinskih metrov. Tek je še posebej na začetku zelo razgiban, saj bo potrebno skoraj vse višinske metre premagati že na prvi polovico poti. Druga polovica je uživaška.

Organizatorji zagotavljajo, da je to ena izmed najlepših tras, ki jo boste kadarkoli pretekli. 
 
Več informacij o teku si lahko preberete na spletni strani: http://www.soca-outdoor.com/program/tekmovalni-program/soca-trail-run/
Prijavnina: 12 EUR za študente (15 EUR redna cena)
 
Prijava za študente:
 
 
 
 
 
Alpe Adria tek za rekreativce
 
Organzatorji Soča outdoor festovala so poskrbeli tudi za tekače rekreativce. Alpe adria tek je manj zahteven tek katetega celotna trasa je speljana v neposredni bližini reke Soče, zato je tek zelo sproščujoč in slikovit. Trasa je dolga 12,4 kilometrov, speljana praktično po ravnem in tako primerna za vse rekreativce.
 
Nezahtevna trasa vodi večji del po makadamu, krajši odsek pa tudi po asfaltirani cesti. Start je na prireditvenem prostoru Soča Outdoor Festivala, od koder vodi trasa po makadamski poti do Kampa Gabrje, kjer naredi zanko in se po isti poti čez travnike vrača ob Soči navzdol. Del trase tako sledi 690 kilometrov dolgi pohodniški poti Alpe Adria Trail, ki sicer vodi izpod Grossglocknerja v Milje, velik del tudi čez Slovenijo.

 
Pod novo urejenim podvozom pod glavno cesto Tolmin – Kobarid se trasa Alpe Adria Teka preseli tik ob Sočo in sledijo najlepši trije kilometri. Tečemo tudi mimo nemške kostnice, ki so jo leta 1938 zgradili za 965 nemških vojakov, padlih na soški fronti med prvo svetovno vojno. Ko se v nadaljevanju spustimo k reki, že začutimo hlad Smaragdne lepotice. Pot nas kmalu pripelje do magičnega sotočja Tolminke in Soče in se nato dvigne do bivše vojaške kasarne, ki sedaj služi predvsem kot osrednja točka tolminskih glasbenih festivalov. Od tam se po makadamski cesti tekači vrnejo nazaj proti festivalnemu prizorišču, kjer je cilj tekmovanja.

Več informacij o Alpe Adria Teku najdete na povezavi: http://www.soca-outdoor.com/program/tekmovalni-program/alpe-adria-tek-na-10-km/
Prijavnina: 12 EUR za študente (15 EUR redna cena)

Prijava za študente:


Nazaj na arhiv novic
top

U:
P:

bottom
top
bottom
apz primss uszp

UŠZP, Gortanov trg 15, 6000 Koper | Prostori UŠZP se nahajajo na Čevljarski ulici 27, 6000 Koper | T: +386 5 662 62 20, M: +386 31 452 000 | E: info@uszp.si

 
bottom
 
Spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov”. Zaradi zagotavljanja popolne uporabniške izkušnje jih omogočite. Sprejmi | Več o piškotkih